Sisteme de depozitare pentru paleți

Sistem de rafturi mobile

Sistemul de rafturi mobile reprezintă una dintre cele mai eficiente soluții de depozitare, oferind o capacitate crescută și acces direct la fiecare palet.

Aceste rafturi pentru paleți sunt montate pe baze mobile, care se deplasează ușor pe șine fixate în podea, creând un culoar de acces doar în zona necesară.

Bazele mobile sunt echipate cu motoare, sisteme electronice de control și dispozitive de securitate, asigurând operațiuni sigure și eficiente de depozitare. Rafturile mobile sunt plasate în proximitate unul de celălalt, asigurând o densitate maximă de depozitare.

1. Sistem rafturi Conventional

2. Sistem rafturi mobile

3. Sistem rafturi mobile

Avantajele sistemului de rafturi mobile

Principalele avantaje ale sistemului de rafturi mobile sunt următoarele:

• Eficiență maximă a spațiului.
Sistemul de depozitare cu rafturi mobile permite deschiderea unui coridor de acces doar acolo unde este necesar, prin simpla apăsare a unui buton sau prin utilizarea unei telecomenzi. Astfel, celelalte rafturi rămân compacte și apropiate, economisind spațiu și maximizând capacitatea de depozitare în același volum.

• Liberă circulație a mașinilor de manipulare a materialelor.
Șinele pe care se deplasează bazele mobile ale rafturilor sunt integrate în podeaua depozitului, fără a afecta manevrele libere ale camioanelor și mașinilor de manipulare a materialelor utilizate în depozit. Lățimea coridorului de lucru poate fi ajustată în funcție de cerințele specifice.

• Flexibilitate și control.
Sistemul de rafturi mobile oferă o libertate de operare excelentă pentru mașinile de manipulare a materialelor. Culoarele de acces pot fi deschise și închise rapid și precis, în funcție de nevoile de depozitare. Operatorii pot gestiona sistemul de la distanță, folosind telecomanda sau alte dispozitive de control.

• Adaptabilitate la nevoile specifice.
Sistemul de rafturi mobile poate fi adaptat la cerințele specifice ale afacerii dumneavoastră. De la lățimea și înălțimea rafturilor la dimensiunea coridorului de acces, puteți personaliza sistemul pentru a se potrivi perfect cu necesitățile dumneavoastră de depozitare.

Pentru ce tipuri de afaceri se potrivește sistemul de rafturi mobile de la Warehouse Design Systems?

Sistemul de rafturi mobile este din ce în ce mai popular și reprezintă o soluție excelentă pentru optimizarea spațiului și creșterea capacității de depozitare. Acest sistem asigură un control foarte eficient și o operare flexibilă a mașinilor de manipulare a materialelor. Afacerile din domenii de activitate variate pot beneficia din plin de avantajele folosirii sistemelor de rafturi mobile. Iată doar câteva dintre acestea:

• Depozite și centre de distribuție.
Sistemul de rafturi mobile este ideal pentru depozitele și centrele de distribuție care gestionează volume mari de produse și au nevoie de o capacitate de stocare ridicată. Aceasta include depozite de produse alimentare, depozite farmaceutice, centre de logistică și depozite generale.

• Industria alimentară.
Afacerile din industria alimentară, cum ar fi restaurantele, supermarketurile, producătorii de alimente și băuturi, pot beneficia de sistemul de rafturi mobile pentru stocarea eficientă a produselor alimentare. Acesta permite accesul rapid și ușor la produsele alimentare, asigurând o rotire eficientă a stocului și reducând riscul de deteriorare.

• Industria electronică.
Producătorii și distribuitorii din industria electronică pot utiliza sistemul de rafturi mobile pentru a stoca și gestiona componentele electronice, echipamentele și produsele finite. Acest sistem permite organizarea și accesul facil la produsele electronice, asigurând protecția și manipularea adecvată a acestora.

• Industria auto.
Atât fabricanții de automobile, cât și centrele de service auto pot beneficia de sistemul de rafturi mobile pentru stocarea și organizarea componentelor auto, pieselor de schimb și a echipamentelor. Aceasta permite o gestionare eficientă a inventarului și un acces rapid la piesele necesare în timpul asamblării sau reparațiilor.

• Retail.
Magazinele cu amănuntul, inclusiv cele din domeniul modei, articolelor sportive, electrocasnicelor și multe altele, pot utiliza sistemul de rafturi mobile pentru a stoca și expune produsele într-un mod eficient și atrăgător. Acesta permite o aranjare flexibilă și personalizată a produselor, optimizând spațiul disponibil și facilitând accesul clienților.

Solicită ofertă pentru produsul acesta

Arad, str Colonistilor nr. 3

0754 880 088
0732 290 989

Câmp Nou