Sisteme de depozitare pentru paleți

Sistem de rafturi pentru depozitare live

Sistemele de rafturi de depozitare live pentru încărcături paletizate sunt structuri compacte, cu secțiuni cu șine cu role încorporate.

Acestea sunt amplasate pe un culoar înclinat pentru a permite paleților să alunece. Paleții sunt plasați în partea cea mai înaltă a secțiunii de rulare și se deplasează prin forțele de gravitație cu viteză redusă spre cealaltă parte a raftului, unde rămân până când sunt gata să fie îndepărtați.

Acest lucru minimizează timpul necesar pentru anumite operațiuni și economisește spațiul de lucru. Sistemele de rafturi de depozitare live permit o rotație perfectă a produselor depozitate, aplicând sistemul FIFO. Acest lucru le face perfecte pentru depozitarea produselor perisabile și a celor cu rotație rapidă.

Avantajele sistemului de rafturi de depozitare live

• Rotația optimă a articolelor și a SKU-urilor stocate, utilizând metoda FIFO;
• Maximizarea capacității suprafeței disponibile a depozitului;
• Controlul perfect al mărfurilor;
• Posibilă integrare a sistemului Pick to Light;
• Timp minim pentru pregătirea comenzilor;
• Varietate mare de articole în partea din față a raftului.

Pentru ce tipuri de afaceri se potrivește sistemul de rafturi pentru depozitare live de la Warehouse Design Systems?

Sistemul de rafturi pentru depozitare live a fost inventat de compania SSI SCHAEFER, unul dintre cei mai mari și inovatori producători de echipamente de depozitare și soluții logistice din lume. Fondată în anul 1937 în Germania, SSI SCHAEFER a dezvoltat și implementat numeroase tehnologii și sisteme inovatoare pentru optimizarea spațiului de depozitare și eficientizarea operațiunilor logistice.

Sistemul de rafturi pentru depozitare live se bazează pe principiul FIFO (First-In, First-Out), care asigură o gestionare eficientă a stocurilor perisabile sau cu o dată de expirare limitată. Acest sistem permite introducerea și extragerea produselor în ordinea în care au fost recepționate, evitând astfel expirarea sau deteriorarea acestora.

Sistemul de rafturi pentru depozitare live se potrivește unui spectru larg de activități care se ocupă de gestionarea produselor perisabile sau a celor care necesită un mediu controlat. Iată câteva exemple de domenii pentru care acest sistem de rafturi este deosebit de potrivit:

• Industria alimentară.
Acest sistem de rafturi este esențial pentru depozitele și centrele de distribuție care se ocupă de produse alimentare perisabile, cum ar fi fructe, legume, carne, lactate sau produse de panificație. Rafturile pentru depozitare live asigură o temperatură constantă și un mediu controlat, menținând produsele proaspete și de înaltă calitate.

• Industria farmaceutică și medicală.
Pentru depozitarea medicamentelor, vaccinurilor și altor produse medicale sensibile la temperatură, rafturile pentru depozitare live sunt deosebit de importante. Acestea asigură un control precis al temperaturii și umidității, protejând integritatea și eficacitatea produselor farmaceutice.

• Industria cosmetică și a produselor de îngrijire personală.
Pentru produsele cosmetice, parfumuri sau alte articole de îngrijire personală care necesită condiții speciale de depozitare, sistemul de rafturi pentru depozitare live oferă un mediu controlat și sigur. Acesta protejează produsele de deteriorare și menține proprietățile lor intacte.

• Industria horticolă și floristică.
Gestionarea plantelor, florilor și altor produse horticole și floristice necesită un mediu adecvat. Sistemul de rafturi pentru depozitare live asigură un control eficient al temperaturii, luminii și umidității, menținând produsele în stare optimă.

• Industria produselor chimice și a materialelor periculoase.
Pentru depozitarea în siguranță a substanțelor chimice și a materialelor periculoase, rafturile pentru depozitare live oferă un mediu controlat și protejat împotriva riscurilor asociate cu aceste produse.

Aceasta a fost o listă scurtă cu doar câteva exemple de afaceri și industrii în care sistemul de rafturi pentru depozitare live este extrem de potrivit. Cu capacitatea sa de a oferi un mediu controlat și de a proteja produsele sensibile, acest sistem este ideal pentru orice afacere pentru care o depozitare adecvată și sigură a produselor este indispensabilă.

Solicită ofertă pentru produsul acesta

Arad, str Colonistilor nr. 3

0754 880 088
0732 290 989

Câmp Nou